Wednesday, March 2, 2016

ឆា បង្គាទឹកឃ្មុំ

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​     ឆា,​ ចៀន, អាំង, បំពង



គ្រឿងផ្សំ៖
១– បង្គា 10 ទៅ 15 ក្បាល
២– ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រា​បាយ
៣– ប្រេងឆា 2 ស្លាបព្រា + 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៤– ទឹកក្រូច​ឆ្មា 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ

៥– ខ្ទឹមស​ជ​ញ្ជ្រាំ 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៦– អំបិល និង​ម្រេច
៧– ខ្ទឹម(ដើម) 2 ដើម កាត់ខ្លីៗប្រវែង 5 សង់ទីម៉ែត្រ
៨– ក្រូចឆ្មា 2 ឬ បី​ចំណិត

របៀប​ធ្វើ៖
១.លាយ​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងអស់​បញ្ចូល​គ្នា​ដើម្បី​ធ្វើ​ទឹកជ្រលក់ លើកលែងតែ​បង្គា និង​ខ្ទឹម​ដើម។
២.លាង​បង្គា និង​ចម្រោះ​ទឹក បន្ទាប់មក​ប្រឡាក់​បង្គា​ជាមួយ​ទឹកជ្រលក់​ទុក​ឲ្យ​ចូលជាតិ​យ៉ាងតិច 30 នាទី។
៣.ចាក់​ប្រេងឆា​ជាមួយនឹង​ខ្ទះ ហើយ​ទុក​ប្រេងឆា​ឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់មក​ដាក់​បង្គា​ចូល​ឆា​ប្រហែល 4 ទៅ 6 នាទី។
៤.ហាន់​ខ្ទឹមបារាំង រួច​បង់​ចូលក្នុង​ខ្ទះ​បង្គា រួច​ឆា​ត្រលប់​ឲ្យ​លឿន​បំផុត
៥.ដួស​បង្គា​ដាក់​ក្នុង​ចាន រួច​បរិភោគ​ដោយ​រីករាយ ក្តៅៗជាមួយ​ក្រូចឆ្មា​គឺជា​ការ​ស្រេច៕


 ជូនពរលោកអ្នកទទួលទានអាហារបានឆ្ងាញ់ពិសារ!!!!!!!

No comments:

Post a Comment