គ្រឿងផ្សំ៖
១-មីសួ 200ក្រាម
២-ស្ពៃខៀវ 300ក្រាម
៣-សាច់គោសុទ្ធ 300ក្រាម
៤-ការ៉ុត 1មើម
៥-ផ្សិតចំបើង (ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ឬ ផ្សិតតុងកូវក៏បាន)
៦-ខ្ទឹមបារាំងពាក់កណ្តាលផ្លែ
៧-ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ល្ងលីង 1ស្លាបព្រា ។
របៀបធ្វើ៖
១-ស្ពៃលាងឱ្យស្អាតកាត់សំអាតប្ញស ។
បើស្ពៃដើមវែងៗត្រូវកាត់ជាកង់ៗស្រុះទឹកក្តៅលាយអំបិលបន្តិច
ទុកល្មមឆ្អិន ស្រង់ឡើងទុកឱ្យស្ងួត ។ការ៉ុតលាងឱ្យស្អាតហាន់តូចៗ
ផ្សិតលាងសម្អាតហើយបេះជាជម្រៀតតូចៗ ។ ខ្ទឹមបារាំងហាន់ចំណិត
ស្លាស្តើងៗ ។
២-ដាក់ខ្ទះឡើងចង្ក្រានច្រូចប្រេងឆាឱ្យពុះហើយឆាត្រឡប់ខ្ទឹមបារំាងឱ្យឆ្អិន ។
៣-តមកឆាត្រឡប់ការ៉ុតនិងផ្សិតរបៀបហ្នឹងដែរ
ហើយចាក់ចូលចានទុកមួយអន្លើ ។
ក្នុងខណៈឆាត្រឡប់បន្លែនេះអាចបង់គ្រឿងគ្រៅខ្លះៗតាមចំណូលចិត្ត ។
៤-សាច់គោហាន់ចំណិតតូចៗ ប្រឡាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវនិងម្ស៉ៅ ស៊ុប និងស្លឹកខ្ទឹម តមកដាក់ចូលខ្ទះឆាដោយបើកភ្លើងធំ ។
៥-យកចានគមធំ ឬ កូនចានដែកដាក់មីសួនិងគ្រឿងផ្សំទំាងអស់ច្របល់គ្នាលាយឱ្យសព្វ។ ពេលលាយយើងអាចបង់គ្រឿង ភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ និងក្រូចប្រេងឆាពីលើបន្តិច ហើយរោយល្ង លីងពីលើ ។
ចំណាំ៖ ត្រូវលាយឱ្យសព្វ ។
ជូនពរលោកអ្នកទទួលទានអាហារបានឆ្ងាញ់ពិសារ!!!!!!!
No comments:
Post a Comment