ឆា, ចៀន, អាំង, បំពង
គ្រឿងផ្សំ៖
-អន្ទង់ ៣ខាំ
-ខ្ទឹមស ១មើម
-ស្លឹកក្រូចសើច ១សន្លឹក
-ខ្ជាយ ១ចំណិត
-រំដេង ១ចំណិត
-គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
-ម្ទេស ១គ្រាប់
-ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកត្រី កន្លះស្លាបព្រាបបរ
-ខ្លាញ់ ២ស្លាបព្រាបបរ
-ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រះព្រៅ ទៅតាមការចូលចិត្ដ
-សណ្ដែកដីឆ្អិន ១ស្លាបព្រាបាយ។
វិធីធ្វើ និងផ្សំគ្រឿង៖
១-សូមយកអន្ទង់មកលាងជាមួយទឹកអំបិលឱ្យអស់ក្អែលខ្មៅៗឱ្យស្អាត បន្ទាប់មកត្រូវវះយកពោះចេញ ហើយកាត់ជាកង់ៗល្មម។ បន្ទាប់មកត្រូវយកទៅបំពងជាមួយនឹងខ្លាញ់ឱ្យឆ្អិនល្មម មិនត្រូវឱ្យបែកសាច់អន្ទង់នោះទេ បន្ទាប់មកត្រូវដួសទុកដោយឡែក។
២-ខ្ទឹមសចែកជាពីយកទៅចិញ្ច្រាំកុំឱ្យម៉ដ្ដពេកមួយចំហៀង និងយកទៅបុកជាមួយគ្រឿងមួយចំហៀង
៣-ម្ទេសហាន់ជាចំណិតវែងៗ
៤-សណ្ដែកដីយកទៅបុកកុំឱ្យម៉ដ្ដពេក
៥-ម្រះព្រៅបេះយកតែស្លឹកហើយយកទៅលាងទឹកឱ្យស្អាត
៦-ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ជាយ គល់ស្លឹកគ្រៃលាងទឹកឱ្យស្អាតយកទៅហាន់ស្ដើងៗ ហើយបុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ដ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសចូលហើយបុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ដម្ដងទៀត។
របៀបធ្វើ៖
១-ជាដំបូងដាក់ខ្ទះឱ្យក្ដៅហើយដាក់ខ្លាញ់ឱ្យក្ដៅ
២-បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសដែលចិញ្ច្រាំ
និងម្ទេសចូលឆាឱ្យឡើងជើងអង្ក្រងល្មម
៣-បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងបុកចូលឆាឱ្យឈ្ងុយ ហើយដាក់អន្ទង់ចូល
៤-ដាក់ស្ករស ទឹកត្រី និងប៊ីចេងរួចភ្លក់មើលទើបដាក់
សណ្ដែកដីរួមទាំងម្រះព្រៅចូល
រួចដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment