១-សាច់ទ្រូងមាន់ប្រមាណ១គីឡូក្រាមហើយកាត់វាជាដុំៗ
២-ប្រេងឆាអូលី១-២ស្លាបព្រាបាយ
៣-ខ្ទឹមសរមួយ១កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត
៤-ទឹកខ្មី១/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥-ម្រេចក្រហមម៉ត់ចំនួន៣/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦-ទឹកផ្លែប៉ោមចំនួន១/៤ពែង
៧-ស្ករត្នោតចំនួន១/៣នៃកូនចានម្ហូប
៨-ទឹកប៉េងបោះចំនួន២ស្លាបព្រាបាយ
៩-ទឹកខ្មះចំនួន១ស្លាបព្រាបាយ
១០-ទឹកសុទ្ធចំនួនកន្លះពែង
១១-ទឹកសៀងចំនួន១/៣នៃកូនចាន។
របៀបធ្វើ៖
១.ចាក់ប្រេងឆាអូលីវចូលនៅក្នុងខ្ទះទុករហូតដល់ក្តៅ
២.ចាក់សាច់មាន់ចូលក្នុងខ្ទះហើយទុករហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត(តែកុំឲ្យឆ្អិន)
៣.ដួសសាច់មាន់ចេញពីខ្ទះដាក់ក្នុងចាន
៤.ដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ចូលនៅក្នុងខ្ទះដែលក្ដៅល្មមហើយច្របល់វាបញ្ចូលគ្នា
៥.ចាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះជាថ្មីហើយទុកវារហូតដល់ពុះ
៦.បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយរម្ងាស់ទុករហូតដល់២០នាទី
៧.ដួសវាដាក់ឬស្រូបលើបាយក្ដៅឬចាន តាមការគួរ គឺជាការស្រេច។
ជូនពរលោកអ្នកទទួលទានអាហារបានឆ្ងាញ់ពិសារ!!!!!!!
No comments:
Post a Comment