ឆា, ចៀន, អាំង, បំពង
គ្រឿងផ្សំ៖
- ក្តាម
- ខ្ញី
- ស្លឹកខ្ទឹម
- ស្រា
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ
- ប្រេងល្ង
វិធីធ្វើ៖
១-ក្តាមសេះ ២ ឫ ៣ ១២០០ក្រាម ខ្ញីម៉ដ្ឋ ៨០ក្រាម ដើមខ្ទឹម ១៦០ក្រាម ម្ទេសទុំ ២ផ្លែ
២-ទឹកឃ្មុំ ៤ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាកន្លះ ស្រា ២ស្លាបព្រាកន្លះ ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាការហ្វេ។
៣-ក្តាមសេះ បកស្នូក យកស្រកីចេញ និងលាងទឹកឲ្យស្អាត កាត់ជាដុំៗ ដាក់ចំហុយឱ្យឆ្អិន ទើបស្រង់។
៤-ដាក់ខ្លាញ់ ឫប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រាបាយ ចូលក្នុងខ្ទះ រួចរងចាំខ្ទះក្តៅ ទើបចាក់ខ្ញីម៉ដ្ឋចូលបំពង បន្ទាប់មក ចាក់ក្តាមសេះឆ្អិនច្រាប់ចូលក្នុងខ្ទះ ឆាត្រទ្បប់ចុះទ្បើង ១ស្របក់។
៥-ចាក់ដើមខ្ទឹម (កាត់ជាកង់ៗ) និងគ្រឿងផ្សំរសជាតិ និងម្ទេសទុំចូលឆាត្រទ្បប់ឱ្យសព្ធ ទើបគ្របខ្ទះ ឱ្យជិត រួចរំងាស់ប្រហែល ៥-៦នាទី រហូតទាល់តែចូលជាតិគ្នា រួចស្រង់ដាក់ចានទទួលទាន ជាការស្រេច៕
២-ទឹកឃ្មុំ ៤ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាកន្លះ ស្រា ២ស្លាបព្រាកន្លះ ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាការហ្វេ។
៣-ក្តាមសេះ បកស្នូក យកស្រកីចេញ និងលាងទឹកឲ្យស្អាត កាត់ជាដុំៗ ដាក់ចំហុយឱ្យឆ្អិន ទើបស្រង់។
៤-ដាក់ខ្លាញ់ ឫប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រាបាយ ចូលក្នុងខ្ទះ រួចរងចាំខ្ទះក្តៅ ទើបចាក់ខ្ញីម៉ដ្ឋចូលបំពង បន្ទាប់មក ចាក់ក្តាមសេះឆ្អិនច្រាប់ចូលក្នុងខ្ទះ ឆាត្រទ្បប់ចុះទ្បើង ១ស្របក់។
៥-ចាក់ដើមខ្ទឹម (កាត់ជាកង់ៗ) និងគ្រឿងផ្សំរសជាតិ និងម្ទេសទុំចូលឆាត្រទ្បប់ឱ្យសព្ធ ទើបគ្របខ្ទះ ឱ្យជិត រួចរំងាស់ប្រហែល ៥-៦នាទី រហូតទាល់តែចូលជាតិគ្នា រួចស្រង់ដាក់ចានទទួលទាន ជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment