Friday, February 12, 2016

ឆា ឆ្អឹងជំនី បំពងម្នាស់

    ឆា, ចៀន, អាំង, បំពង

​  គ្រឿងផ្សំ៖

-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ក្រាម​(​៣ខាំ)
-ម្នាស់ ១ចំហៀង
-ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម
-ទឹកត្រី ១០មីលីលីត្រ

-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្លឹកខ្ទឹម ២មើម
-ខ្លាញ់ ៥០ក្រាម   -ឆ្អឹង​ជំនីរ​ជ្រូក​ត្រូវលាង​ឱ្យស្អាត កាប់​តូចៗ​ល្មម
-ម្នាស់​ត្រូវលាង​ទឹក​ឱ្យស្អាត​ពុះជា​ពីរ ចិត​ជាចំណិត​បញ្ឆិត​មិន​ស្ដើងពេក និង​មិនក្រាស់​ពេក
-ស្លឹក​ខ្ទឹម​ត្រូវលាង​ឱ្យស្អាត រួចហាន់​ខ្លីល្មម
-ខ្ទឹមស​ត្រូវបក​សម្បក​ចេញ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត ហើយ​ចិញ្ច្រាំ​កុំឱ្យ​ម៉ដ្ឋ​ពេក

     របៀបរៀបចំគ្រឿងផ្សំ របៀបធ្វើ

១-ដំបូង​ត្រូវដាក់​ខ្ទះឱ្យ​ក្ដៅ ហើយ​ដាក់​ខ្លាញ់​ចូលទុក​ឱ្យក្ដៅ​ដាក់ខ្ទឹម​ស​ចូលទុក​ឱ្យក្រហម​ប្រឿងៗ
២-បន្ទាប់​មក​ដាក់​ឆ្អឹង​ជំនីរ​ជ្រូក បំពង​ឱ្យ​ក្រហម 
៣-ទើ​បដាក់​ម្នាស់​ចូល​ជាមួយ​ទឹកត្រី ស្ករស ប៊ីចេង អំបិល លៃ​ឱ្យសម​ល្មម ទុក​មួយ​សន្ទុះ រួច​ដួសដាក់​ចាន
៤-​ហើយ​ត្រូវ ដាក់​ស្លឹកខ្ទឹម​រោយ​ពីលើ​ជាការ​ស្រេច។
បញ្ជាក់
៖ ម្ហូបនេះ​អាចទទួលទាន​បានជា​មួយ​បាយស។

No comments:

Post a Comment