ឆា, ចៀន, អាំង, បំពង
គ្រឿថផ្សំ៖
១-សាច់មាន់មានស្បែកពិ៤ ទៅ ៦
២-ខ្ទឹមសហាន់ ឬចិញ្រាំឲ្យល្អិតចំនួន ៤កំពឹស ឬចំណែក
៣-ស្ករត្នោត ៤ស្លាបព្រាបាយ
៤-ប្រេងឆាអូលីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
៥-គ្រឿងផ្សំប៊ីចេង អំបិល តាមចំណូលចិត្ត
វិធីធ្វើ៖
១-ដាក់ខ្ទះលើចង្រានឲ្យក្តៅបន្ទាប់មកចាក់ប្រេងចូល
២-ដាក់ខ្ទឹមសដែលចិញ្រាំម់ដ្ឋល្មមចូលខ្ទះ ហើយទុករហូតដល់ទ្បើងជើងអង្ក្រង
៣-បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយចាក់ស្ករចូល ព្រមទាំងបន្ថែមគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដើម្បីជួយបន្ថែមរស់ជាតិតាមចំណងចិត្ត
៤-ដាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះ ហើយច្របល់វាថ្មមៗឲ្យសព្វជាមួយនឹងខ្ទឹមស និងស្កព្រមទាំងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ។
៥-ដាក់អំបិល និងម្រេចដើម្បីបង្កើនរស់ជាតិតាមការពេញចិត្ត។
៦-ទុកវាឲ្យខះទឹកចន្លោះពី ១៥ ទៅ ៣០នាទីដើម្បីឲ្យសាច់ឆ្អិនល្អ
៧-ដួសសាច់ដាក់ចានដើម្បីរៀបចំរចនា ឬទទួលទានគឺជាការស្រេច។
គ្រឿថផ្សំ៖
១-សាច់មាន់មានស្បែកពិ៤ ទៅ ៦
២-ខ្ទឹមសហាន់ ឬចិញ្រាំឲ្យល្អិតចំនួន ៤កំពឹស ឬចំណែក
៣-ស្ករត្នោត ៤ស្លាបព្រាបាយ
៤-ប្រេងឆាអូលីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
៥-គ្រឿងផ្សំប៊ីចេង អំបិល តាមចំណូលចិត្ត
វិធីធ្វើ៖
១-ដាក់ខ្ទះលើចង្រានឲ្យក្តៅបន្ទាប់មកចាក់ប្រេងចូល
២-ដាក់ខ្ទឹមសដែលចិញ្រាំម់ដ្ឋល្មមចូលខ្ទះ ហើយទុករហូតដល់ទ្បើងជើងអង្ក្រង
៣-បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយចាក់ស្ករចូល ព្រមទាំងបន្ថែមគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដើម្បីជួយបន្ថែមរស់ជាតិតាមចំណងចិត្ត
៤-ដាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះ ហើយច្របល់វាថ្មមៗឲ្យសព្វជាមួយនឹងខ្ទឹមស និងស្កព្រមទាំងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ។
៥-ដាក់អំបិល និងម្រេចដើម្បីបង្កើនរស់ជាតិតាមការពេញចិត្ត។
៦-ទុកវាឲ្យខះទឹកចន្លោះពី ១៥ ទៅ ៣០នាទីដើម្បីឲ្យសាច់ឆ្អិនល្អ
៧-ដួសសាច់ដាក់ចានដើម្បីរៀបចំរចនា ឬទទួលទានគឺជាការស្រេច។
ជូនពរលោកអ្នកទទួលទានអាហារបានឆ្ងាញ់ពិសារ!!!!!!!
No comments:
Post a Comment