Sunday, February 14, 2016

ឆា​ មឹកអំបិលម្រេច

     ឆា,​ ចៀន, អាំង, បំពង


    គ្រឿងផ្សំ៖
១- មឹកបន្ទះធំៗស្រស់ល្អ កន្លះគីឡូ, 
២- ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រា, 
៣- ខ្ទឹមស ៤ដុំធំបកសំបក ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ, 
៤- ស្កកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, 
៥- ម្រេចម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, 
៦- អំបិល២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, 

៧- សាឡាដ១៥ក្រាម, 
៨- ប៉េងប៉ោះហាវ៉ៃ ១០០ក្រាម, 
៩- ក្រូចឆ្មា២-៣ចំណិត, 
១០- ទឹកក្រូចឆ្មា២ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។

    វិធីធ្វើ៖
១- ហាន់មឹកប៉ុន១ថ្នាំងដៃ

២- លាយបញ្ចូលគ្នា មឹក ប្រេងឆា ខ្ទឹមស ស្ករ និងអំបិលកន្លះស្លាបព្រា និងម្រេច គ្របទុកឱ្យត្រជាក់ ២០នាទី។ 

៣- រៀបសាឡាដ ប៉េងប៉ោះ លើចានសំប៉ែតធំ ។

៤- ដាំខ្ទះឱ្យក្តៅ ហើយឆាមឹកដែលលាយគ្រឿងចូលគ្នារួច ដោយកំដៅភ្លើងក្តៅបំផុត ឆាប្រែចុះ ប្រែឡើង ១-២នាទី រឺរហូតទាល់តែមឹកប្រែពណ៌សបន្តិច រួចរក្សាខ្ទះឱ្យក្តៅខ្លាំងដដែល តែកុំចំអិន មឹកយូរពេក រឺរហូតដល់ក្រៀម ។ 

៥- ចាក់ទឹកក្រូចឆ្មាចូល អំបិល ម្រេច ដែលនៅសល់រោយពីលើ ជាការស្រេច ។

ជូនពរលោកអ្នកទទួលទានអាហារបានឆ្ងាញ់ពិសារ!!!!!!!  

No comments:

Post a Comment